Voor wie het origineel wil

Boffi

Boffi

Italiaanse designkeukens & -badkamers

Boffi-Disstudio.jpg

Niets verfijnder dan een Boffi

Het merk Boffi bestaat al sinds 1934, toen Piero Boffi startte met een atelier waarin hij keukenmeubels maakte. Vanaf het allereerste begin stonden originaliteit en kwaliteit centraal bij de productie van zijn eigen ontwerpen.

In 1947 opende Piero een keukenfabriek, die hij met zijn drie zonen langzamerhand uitbouwt tot een imperium van keukens, badkamers en sinds 2010 garderobesystemen. 

De elegante ontwerpen van Boffi komen regelmatig tot stand door samen te werken met designers van naam. Bijvoorbeeld Piero Lissoni. Of denk aan de  legendarische Joe Colombo die in 1963 de revolutionaire minikeuken ontwerpt die Boffi nog altijd produceert. Het greeploze model Xila, een ontwerp van Luigi Massoni uit de jaren zeventig, is nog steeds gevraagd door zijn tijdloze karakter.  

Door de constante focus op vernieuwing, innovatie, creativiteit en kwaliteit wordt Boffi in 1995 de Compassa d’Oro uitgereikt – wat Boffi maakt tot de enige keukenmaker die deze onderscheiding ooit in ontvangst mocht nemen.

In 2010 doorloopt Boffi succesvol het certificeringsproces ISO 14001. Als sleutelbedrijf in het Italiaanse design is duurzaamheid onderdeel van Boffi’s waarden en cultuur.

Boffi staat voor vakmanschap, precisie, flexibiliteit en maatwerk. Dit alles wordt gecombineerd met hoogwaardige technologie qua materialisering, afwerking en detaillering.

Boffi combineert de modernste technieken met traditioneel handwerk. Deze aanpak dient een dubbel doel: de traditie blijft bewaard én de productkwaliteit wordt verhoogd.

Sinds 1994, het jaar van de eerste Boffi Store in Milan aan de Corso Monforte, heeft Boffi een sterke expansie doorgemaakt. Daardoor is het merk de meest representatieve Italiaanse keukenmaker op de internationale markt, met ongeveer 60 mono-brand winkels en een aanwezigheid in ongeveer 60 landen.