Voor wie het origineel wil

Boffi

De Padova

Een andere, nieuwe visie en een steeds grotere vernieuwingsdrang zijn de waarden van het in 1956 door Fernando en Maddalena De Padova opgerichte bedrijf. De Padova wordt gekenmerkt door een sterke focus op het heden, een instinctief gevoel voor schoonheid en veel aandacht voor de details van de projecten.

De grote visionairs in het design komen allemaal samen in één catalogus: Achille Castiglioni, Pierluigi Cerri, Michele De Lucchi, Charles en Ray Eames, Vico Magistretti, Ingo Maurer, George Nelson, Dieter Rams. Ze waren allemaal verantwoordelijk voor het kiezen van een nieuwe richting, buiten de betreden paden. Zij vormen de inspirerende melodieën van een grote symfonie, die door de notities van opkomende ontwerpers na de eeuwwisseling werden verrijkt.

De fusie met Boffi in 2015 heeft deze houding benadrukt, te beginnen met de opening van de huidige Milanese showroom, die een nieuw begin vormt. Onder de artistieke leiding van Piero Lissoni werd de iconische collectie vernieuwd en verrijkt met innovatieve items, ontworpen door Lissoni zelf, samen met ontwerpers als Nendo, Maarten van Severen en nog veel meer briljante geesten. De locatie Padova, waar "sobere eenvoud" hoog in het vaandel staat, is nu herhaaldelijk gedupliceerd dankzij de wijdverspreide Boffi flagshipstores.