Voor wie het origineel wil

Boffi

Boffi

Boffi keuken

Het merk Boffi bestaat al sinds 1934, toen Piero Boffi startte met een werkplaats waarin hij keukenmeubels maakte. Vanaf dat prille begin staan creativiteit en kwaliteit centraal bij de vervaardiging van zijn eigen ontwerpen.

In 1947 opent Piero een keukenfabriek, die hij met zijn drie zonen uitbouwt tot een imperium van keukens, badkamers en sinds 2010 ook garderobesystemen. 

De elegante ontwerpen van Boffi komen regelmatig tot stand door een samenwerking aan te gaan met topontwerpers zoals Piero Lissoni. Of denk aan de legendarische Joe Colombo die in 1963 de revolutionaire minikeuken ontwerpt die Boffi nog altijd in het assortiment heeft. Het greeploze model Xila, een ontwerp van Luigi Massoni uit de jaren zeventig, is nog steeds actueel en geliefd door het tijdloze karakter.  

De constante focus op vernieuwing, innovatie, creativiteit en kwaliteit levert het bedrijf in 1995 de Compassa d’Oro op – wat Boffi maakt tot de enige keukenproducent die deze onderscheiding ooit in ontvangst mocht nemen.

In 2010 doorloopt Boffi succesvol het certificeringsproces ISO 14001. Als sleutelbedrijf in het Italiaanse design is duurzaamheid onderdeel van Boffi’s waarden en cultuur.

Boffi staat voor een combinatie van vakmanschap, precisie, flexibiliteit en maatwerk. Dit alles wordt gecombineerd met hoogwaardige technologie op het gebied van materialisering, afwerking en detaillering.

Boffi combineert de modernste techniek met traditioneel handwerk. Deze aanpak dient een dubbel doel: de traditie blijft bewaard én de productkwaliteit wordt verhoogd.

Sinds 1994, het jaar van de eerste Boffi Store in Milan aan de Corso Monforte, heeft Boffi een sterke expansie doorgemaakt waardoor het merk de meest representatieve Italiaanse keukenmaker op de internationale markt is, met ongeveer 60 mono-brand winkels en een aanwezigheid in ongeveer 60 landen.